Invio Challenge - Oplevelsesteknologier

Skaber du unikke oplevelser gennem teknologi?

Deltag i Invio Challenge og vær med til at definere fremtidens oplevelsesteknologier

Invio Challenge er din mulighed for at få både rådgivning, vejleding og input fra nogle af Danmarks skarpeste erhvervsfolk og den akademiske verden.

Hvad er Invio Challenge?

Invio Challenge handler om dine innovative ideer og er for dig, der har udviklet en virksomhed med udgangspunkt i en ny og spændende måde at anvende oplevelsesteknologi.
Invio Challenge har fokus på at udforske de nyeste oplevelsesteknologier og de teknologier, vi kan forvente at se inden for få år. Hvilke muligheder er der for nye besøgsoplevelser inden for fx attraktioner og forlystelsesparker, events, gastronomi og turisme? Har du et bud, er det dig vi leder efter.

Hvordan deltager jeg?

Det gør du ved at tilmelde dig her

Linket fører videre til vores tilmeldingssystem, hvor du kan indsende dit forretningskoncept. Alle tilmeldinger bliver screenet og bedømt. Finalisterne udvælges på baggrund af koncepternes innovative og nytænkende ideer, samt potentialet for at skabe en skalerbar og bæredygtig virksomhed.

Kriterier

Følgende kriterier er afgørende for udvælgelsen af det vindende koncept:

  • Skaber innovation via inddragelse af nye typer af teknologier
  • Aktiv involvering af gæsterne via teknologier
  • Teknologierne giver gæsterne nye typer af oplevelser eller styrker de eksisterende oplevelser
  • Har potentiale til at blive overført til andre brancher

Mere om oplevelsesteknologier

Oplevelsesteknologier er teknologier, der fx kan skabe nye typer af besøgsoplevelser for gæster. Det være sig alt fra gæster i forlystelsesparker og ved attraktioner, over events og fødevarefestivaller, til shopping centre og detailhandlen i bred forstand. 

Oplevelsesteknologier kan være baseret på alt fra mobile teknologier, over nye bærbare teknologier, såkaldte wearables, til stationære eller fysiske digitale installationer. Eksempler på oplevelsesteknologier er: 
Beacons, Smartwatch, biosensorer, digitale og interaktive installationer baseret på bevægelsessensorer. 

Varianter af immersiv skærmteknologi, hologram teknologi, lyd universer mm., som er med til at understøtte en atmosfære eller en oplevelse i et givent fysisk miljø. Og det kan være alle mulige kombinationer heraf. 

Mange af den slags teknologier kan have en ”magisk” effekt på rummet og omgivelserne efterhånden, som teknologierne bliver ”usynlige” og deres effekt derfor ikke umiddelbart tillægges teknologien.

De indholdsmæssige elementer i oplevelsesteknologier er typisk at guide og informere gæsterne, underholde gæsterne, eller understøtte læring. Den teknologiske understøttelse bevæger sig således fra det mere serviceorienterede, fx oplysninger, til det rent oplevelsesmæssige; at skabe universer man har lyst til at fortabe sig i – enten som virtuelle universer i sig selv eller som teknologisk baseret oplevelser i forbindelse med fysisk rum og rammer.

Få mere at vide om Invio og oplevelsesteknologier på www.invio-net.dk